کلیشه سازی و هر چیزی که باید درباره کلیشه بدانید
کلیشه بخش جدانشدنی چاپ فلکسو است. در این ویدیوی آموزشی رایگان به راحتی میتوانید همه چیز را درباره کلیشه و کلیشه سازی یاد بگیرید.
کلیشه وسیلهای است که برای انتقال مرکب به سطح جنس چاپی استفاده میشود. کلیشهها دارای انواع مختلفی هستند و به روشهای مختلفی تولید میشوند.
وقتی در مورد کلیشهها در چاپ فلکسو صحبت میشود بهاحتمالزیاد در منظور کلیشههای فوتوپلیمری است. کلیشههای فوتوپلیمری کلیشههایی هستند که با کمک نور یووی ساخته میشوند.
انواع روشهای تولید کلیشه
کلیشههای فوتوپلیمری به روشهای آنالوگ و دیجیتال ساخته میشوند و هرکدام از آنها معایب و مزایایی دارند ولی امروزه برای چاپهای باکیفیت بالا از کلیشههای دیجیتالی بیشتر استفاده میشود.
درروش آنالوگ برای تهیه تصویری که بتوان بر روی کلیشه خام منتقل کرد از دستگاه ایمیجستر استفاده میکردند که هنوز هم برای کارهای کم کیفیتتر مثل چاپ روی کارتن و یا سفارشهایی که تصاویری باکیفیت بالا ندارند استفاده میشود.
کلیشه سازی دیجیتال
درروش دیجیتال که از کلیشههای مخصوص استفاده می شود و برای انتقال تصویر به سطح کلیشه از دستگاهی بنام CDI استفاده میشود. ( در ورکفلوی اسکو )
البته CDI نام دستگاهی است که شرکت Esko تولید کرده است و بیشترین تعداد را در سطح جهان دارد. بهغیراز دستگاه CDI دستگاههای دیگری نیز برای تولید کلیشههای دیجیتال وجود دارد که از قدیمیترهای آن میتوان به دستگاه Creo که امروزه بانام شرکت Kodak بیرون میآید نام برد.
البته جدیداً چینیها هم وارد این بازار شدهاند و دستگاههایی برای رقابت در بازار کلیشههای دیجیتال تولید کردهاند.
در کلیشههای فوتوپلیمری نحوه ساخت کلیشه به این صورت است که مولکولهای کلیشه بهصورت مونومر هستند و وقتی نور یووی به آنها میخورد به شکلی پلیمر درمیآیند و نسبت به قبل در برابر الکل و مرکب مقاوم میشوند.
در دنیای کلیشههای دیجیتال اصطلاحات زیادی وجود دارد که متأسفانه در بازار ایران به گاهی به اشتباه استفاده میشوند.
بهطور مثال در فنّاوری که شرکت اسکو برای تولید کلیشههای دیجیتال استفاده کرده است به اصطلاحاتی مثل HD Flexo و یا Full HD Flexo برمیخوریم که در این فنّاوریهای ترام گذاری از تکنیکهایی مثل Dot Support و یا Microcell استفاده میشود.
شبیه این اصطلاحات در شرکت Kodak نیز وجود دارد و به مواردی مثل فنّاوری ترام گذاری NX برمیخوریم و در آن اصطلاحاتی مثل DigiCap استفاده میشود.
دیجیکپها دارای الگوهای متفاوتی هستند تا بتوانند مثل میکروسلها در فنّاوری شرکت اسکو انتقال مرکب را بیشتر کنند و یا به عبارتی دنسیته مرکب چاپی را بالاتر ببرند.
برای اینکه بتوانم کلیشهسازی و انواع آن و روشهای تولید آن را توضیح بدم، اقدام به تولید ویدیویی کردم که نتیجه چند سال مطالعه و تحقیق و کار در بهترین کلیشهسازیهای ایران بوده است. در این ویدیو سعی کردم که هر چیزی که لازم است در مورد کلیشه بدانید را توضیح دهم.
کلیشه سازی آنالوگ
کلیشه سازی آنالوگ روشی است که سالهای قبل برای تولید کلیشه استفاده میشده است. در این روش از فیلم لیتوگرافی برای انتقال تصویر به روی کلیشه خام استفاده میشود.
ادامه این اطلاعات به صورت ویدیویی و کامل تر تهیه شده است که در صورت تمایل می توانید از فروشگاه سایت به رایگان تهیه فرمایید .
حمایت شما از این نوع محصولات آموزشی باعث دلگرمی و تهیه ویدیوهای مفید آموزشی دیگر توسط این سایت خواهد شد.
کلیشههای فوتوپلیمری
در چاپ فلکسو از انواع کلیشه فوتوپلیمری استفاده میشود. کلیشههای فوتوپلیمری کلیشههایی هستند که به نور یووی حساس هستند و برای انتقال تصویر بر روی آنها از ماسک سیاه و نور یووی استفاده میشود.
هر چه مراحل آماده سازی بیشتر باشد قیمت کلیشه گران تر می شود.کلیشهها در انواع ضخامت وجود دارند. کلیشههای ضخیم تر گرانتر هستند.
درباره حمیدرضاپیوندی
متخصص چاپ افست و فلکسو، طراحی، پیش از چاپ و چاپ
نوشته های بیشتر از حمیدرضاپیوندی8 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
استاد کلاس خصوصی برای اموزش چاپ فلکسو دارید؟
بله . امکان برگذاری کلاس خصوصی هم هست .
لطفا با شماره من تماس بگیرید.
09121885052
awli bod
ممنونم 🙏🙏🙏
awli bod
ممنونم
حرفه ای و کاربلد ممنون از پست های عالیت
ممنونم دوست عزیز
در خدمتتون هستم
اگه موردی بود که تو این مطلب نبود بهم خبر بدید که اضافه کنم
🙏🙏🙏