برطرف کردن مشکل وضوح بیش از اندازه گل چاپ
وقتی سه رنگ سایان مجنتا مشکی در زاویه های مشخص خودشان قرار می گیرند تا تصویر مورد نظر شما را چاپ شود تشکیل گل چاپ میدهند.
اگر چاپخانه نیاز به استفاده از ترام های نسبتاً درشت am یا xm برای تشکیل تصویر داشته باشد بسته به رنگ بندی تصویر،گل چاپ میتواند به اندازه قابل مشاهدهای بزرگ باشدکه در چاپ یک مشکل به حساب آید.
یکی از راه هایی که برای کم کردن وضوح گل چاپ مورد استفاده قرار میگیرد استفاده از ترام های نازکتر am یا xm است که باعث کوچکتر شدن و محوتر شدن گل چاپ میشود.
اگر این کار امکان پذیر نبود از روش تفکیک هم می توانیم استفاده کنیم. برای تبدیل RGB به CMYK از روش های GCR و یا UCR استفاده میکنیم.
اکثر تبدیل های تصویر RGB به CMYK از GCR به عنوان روش اصلی استفاده میکنند.
این روش پیش فرض نرم افزار فتوشاپ نیز می باشد و روش کار آن بدین صورت است که هر جا که چاپخانه بخواهد از مرکب های C – M – Y استفاده کند رنگ مشکی هم در آنجا وجود خواهد داشت در نتیجه گل چاپ شما بسیار واضح و قابل مشاهده خواهد بود.
اگرچه در مورد تصاویری اینگونه است که تیرگی و میکس رنگ خاصی داشته باشند پس با وجود این مشکل بهتر است که برای از بین بردن یا محو کردن گل چاپ از روش تفکیک UCR در این گونه تصاویر استفاده کنیم.
در تفکیک UCR بر خلاف تفکیک GCR عمدتاً سیاه را فقط در نقاط رنگی خنثی یا نزدیک به خنثی استفاده میکنند از آنجایی که رنگ مشکی در نواحی رنگهای تشکیل شده ازC یا M بسیار اندک است باعث میشود تا هیچگونه گل چاپی در آن نواحی تشکیل نشده و یا قابل مشاهده نباشد و رنگ با وضوح بالاتری دیده میشود.
مزایا و معایت استفاده از روش UCR
در حالی که تکنیک تفکیک UCR می تواند وضوح گل چاپ را کاهش دهد ولی یک نقطه ضعف هم دارد . افزایش جزئی در استفاده از مرکب و همچنین کاهش پایداری رنگ در مراحل چاپ از ایرادات روش UCR است.
به همین دلیل از روش UCR زمانی استفاده میشود که شما تصاویری با رنگ های آبی تیره و یا بنفش و یا رنگ هایی که درروش GCR شما را با مشکل روبرو میکند سر و کار دارید .
در انتها باید گفت که عمدتاً هر دو روش معایب و مزایای خود را دارند و بسته به شرایط و تصاویری که شما نیاز به چاپ آنها را دارید میتوانید یکی از این دو روش را استفاده کنید.
دیدگاهتان را بنویسید