علامت رجیستر و کاربرد آن در چاپ
بررسی کاربرد علامت رجیستر در چاپهای افست ، فلکسو و گراوور
0 432
4.7
/
5
(
3
امتیاز
)
علامت رجیستر مارک علامتی است پرکاربرد و ضروری در فرمهای چاپی.
علامت رجیستر علامتی است که در اکثر کارهای چاپی دیده میشود . از این علامت بیشتر برای کنترل روی هم خوری رنگها استفاده میشود ولی این علامت کاربردهای دیگری هم دارد .
به طور مثال چاپ فلکسو بغیر از استفاده برای کنترل روی هم خوری رنگها ، برای چسباندن یا مانت کردن کلیشه نیز استفاده میشود. بنابراین حتی در فرم تک رنگ هم باید این علامت را در اطراف کار قرار دهیم. تا کلیشه به درستی بر روی اسلیو یا سیلندر کلیشه چسبانده شود.
انواع رجیستر مارک در چاپ فلکسو و چاپ افست
در چاپ افست معمولا Register Mark به شکل های مختلفی دیده میشود و هر کدام از آنها مزایایی دارند. این علامت معمولا از یک خط بعلاوه ساخته میشود و ساده ترین این دو خط متقاطع را دارد. ولی در چاپ فلکسو معمولا از ساده ترین شکل آن که فقط یک علامت بعلاوه است استفاده میشود.
در زیر چند مدل از آن را می توانید ملاحظه کنید.

برای مطالعه بیشتر درباره لیتوگرافی در چاپ افست بر روی لینک زیر کلیک کنید.
رنگ و ضخامت علامت رجیستر مارک
رنگ این علامت باید رنگ رجیستریشن باشد .این رنگ در تمام برنامههای طراحی وجود دارد و علامت این رنگ هم شبیه همین علامت رجیستر است . این رنگ رنگی است که در تمام رنگها و یا پلیتهای ما ظاهر میشود.

ضخامت این علامت بستگی به نوع چاپ و شرایط چاپ دارد . بطور مثال در چاپ افست که توانایی چاپی زیادی دارد و نازکترین خطوط را نیز میتواند چاپ کند ، شما می توانید این علامت را با هر ضخامتی استفاده کنید .
در چاپ فلکسو نسبت به ضخامت کلیشه ضخامت این خط فرق میکند و در کلیشههای ضخیمتر این خط ضخیمتر میشود.
از نازکترین خط قابل چاپ در ماشین چاپ برای ضخامت علامت رجیستر استفاده کنید.
این علامت وسیلهای است برای کنترل روی هم خوری رنگها و اگر رنگها روی هم قرار نگیرند شکلی شبیه شکل زیر بوجود میآید.

علامت رجیستر در چاپهای مختلف
شکل این علامت در چاپ افست و فلکسو شبیه هم است و شبیه علامتهایی است که در شکل های بالا میبینید ولی در چاپ روتوگراوور از علامتهایی شبیه به مثلث در یک سمت کار چاپی استفاده میشود و سیستم مخصوصی در ماشین وجود دارد که به کمک این مثلث ها رنگهای مختلف را با هم رجیستر میکند.
برای مطالعه بیشتر درباره برای تشخیص Lpi یک کار چاپی باید چکار کنیم ؟ بر روی لینک زیر کلیک کنید.